Voordelen van je WordPress website laten maken door een professional

Je wordpress website laten maken door een professional heeft veel voordelen. Vandaag bespreken we die voordelen en laat ik je zien wat de mogelijkheden zijn. 

WordPress werkt op basis van themas. Dit thema bepaalt de structuur, design en functionaliteiten van jouw website. Je kan er voor kiezen om een thema te kopen of om er een op maat te laten maken. 

Optie 1: Een thema kopen.

Je kan online een premium thema kopen en deze installeren op je wordpress website. Om dit te doen heb je in principe geen technische kennis nodig. Veel (vooral goedkope) bureaus bieden websites aan die op deze manier zijn gemaakt. 

Een premium thema zal voldoen als je een simpele website wil maken zonder bijzondere functionaliteiten. Maar als je op een later moment je website wil laten aanpassen of functionaliteiten wil laten toevoegen dan is een op maat gemaakt thema een betere keus.

Optie 2: Een thema laten maken

Een custom thema is een thema dat specifiek voor jouw website wordt gemaakt. Het design en de functionaliteiten worden zo optimaal mogelijk gecodeerd en sluiten precies aan op jouw wensen. Je hebt hierbij volledige vrijheid in het kiezen van een design en het vormgeven van de gewenste functionaliteiten. 

De voordelen van een WordPress thema laten maken ten opzichte van een thema kopen.

Een uniek design

Een op maat gemaakt thema geeft je website een unieke uitstalling. De layout, het design en de functionaliteiten kunnen precies zo worden gemaakt als jij dat graag wil. Bij een custom thema kan je alleen aanpassingen maken die mogelijk zijn binnen het gekochte thema. 

Sneller laden en beter gevonden

Een op maat gemaakt thema bevat alleen de functionaliteiten en designs die jij wil gebruiken waardoor de website sneller laad en hierdoor ook beter wordt gevonden in zoekmachines. 

Een gekocht thema met veel mogelijkheden laad ook de code voor functionaliteiten die je niet gebruikt. Hierdoor laad je website vele malen trager dan nodig is.

Er zijn zelfs experimenten gedaan waarbij het premium thema 13 keer zo veel regels code had dan een op maat gemaakt thema met exact hetzelfde design en functionaliteiten.

Minder problemen bij updates

Bij een gekocht premium thema wordt er vaak gewerkt met een grote hoeveelheid plugins om de gewenste functionaliteiten te realiseren. De plugins kunnen onderling met elkaar botsen en zo voor problemen zorgen. Vaak komen dit soort problemen naar boven na een update van een of meerdere plugins. Je website kan dan gedeeltelijk of helemaal niet meer werken. 

Als je een custom thema hebt zijn plugins in zeer minimale hoeveelheid nodig en heb je dus ook zelden dit soort problemen. Dat scheelt je aanzienlijk veel tijd en geld. 

Makkelijker aanpassingen maken

Het prijsverschil tussen een gekocht en op maat gemaakt thema wordt in de meeste gevallen direct terugverdient zodra je een functionaliteit wil laten aanpassen of toevoegen aan je website.

Een gekocht thema heeft zo veel regels code dat het veel tijd kost om een aanpassing te maken zonder dat je de rest van de website beïnvloed. Een functionaliteit laten toevoegen aan een op maat gemaakte website kost een fractie van de tijd en daarmee en fractie van de prijs die het kost om een functionaliteit toe te voegen aan een gekocht thema. 

Conclusie

Wil je je wordpress website laten maken door een professional dan is een op maat gemaakt thema waarschijnlijk een goed idee. Twijfel je nog of heb je vragen met betrekking tot jouw website, neem dan vrijblijvend contact met mij op voor persoonlijk advies.

Vrijblijvend persoonlijk advies nodig?